Vincent van Gogh - Facsimile schetsboeken / sketchbooks Vincent van Gogh - 2019

Description
Vincent van Gogh - Facsimile schetsboeken / sketchbooks Vincent van Gogh - 2019
Art - Quantité : 4 - Object relatif aux livres

Van Van Gogh zijn vier schetsboekjes bewaard gebleven. Deze worden niet meer in het openbaar getoond. De getoonde schetsboekjes in het van Gogh Museum zijn dan ook zogeheten facsimile's. Elk vlekje, elk scheurtje, elke vouw is exact nagemaakt. Deze boekjes zijn vervaardigd in een gelimiteerde oplage van duizend stuks. De boekjes zien er elk anders uit en behelzen de periodes Nuenen (1884-1885), Nuenen, Antwerpen, Parijs (1885-1886), Parijs (1886) en Parijs, Auvers-sur-Oise (1890).

De facsimile's worden geleverd in een kubus van walnotenhout gebaseerd op de Rietveldmaat (35 x 35 x 35 cm) en liggen elk in een aparte met vilt beklede lade, die aan vier zijden tegelijk geopend kan worden. Bij de uitgave verschijnt verder een begeleidend en rijk geïllustreerd boek over de schetsboeken en de periode waarin deze zijn gemaakt.
Ook zit aan de onderzijde van de kubus een wissellijst van eveneens walnotenhout geschoven voor de losse schetsen en worden er tekenbenodigdheden bij de uitgave geleverd om zelf te ervaren hoe het gebruikte kunstenaarsmateriaal eruitzag.

Informations du lot
Object
Object relatif aux livres
Nombre de livres
4
Sujet
Art
Auteur/ Illustrateur
Vincent van Gogh
Titre du livre
Facsimile schetsboeken / sketchbooks Vincent van Gogh
État
Comme neuf
Année de publication de l’ouvrage le plus ancien
2019
Édition
1ère édition
Langue
Néerlandais
Langue originale
Oui
Éditeur
Uitgeverij Komma
Pas encore inscrit(e) ?
En créant gratuitement votre compte Catawiki, vous pourrez faire des offres sur n’importe lesquels de nos 50 000 objets d’exception proposés en vente chaque semaine.
ou Connectez-vous