Gustav Schönleber (1851-1917) - Landschap

Description
Gustav Schönleber (1851-1917) - Landschap
Huile sur panneau - Signé à la main - 1894

Dit olieverfschilderij op schildersboard is van de hand van de Duitse kunstschilder Gustav Schönleber. (Bietigheim 1851 - 1917 Karlsruhe)

Het schilderij is van een interessante kunstschilder, verkeerd in het algemeen in goede conditie zonder schade. De originele lijst is inbegrepen en verdient enige restauratie. De foto's maken deel uit van de beschrijving.
Een certificaat van echtheid wordt bij het werk geleverd.

Al in 1880 werd Schönleber benoemd aan de Academie van Karlsruhe, waar hij het lectoraat voor landschapsschilderkunst overnam. Dankzij zijn vele jaren lesgeven die hij tot 1913 gaf, werd de Karlsruhe Academie een gerespecteerde en invloedrijke kunstacademie.

Tot zijn leerlingen behoorden onder andere Friedrich Kallmorgen, Raoul Frank, Gustav Kampmann, Paul Müller-Kaempff, Gerhard Bakenhus, August Groh, Adolf Luntz, Eduard Schloemann en Wilhelm Ritter.

Onder invloed van Hans Thomas verandert zijn stijl. Het palet wordt dan sterk ingetogen, tonale waarden domineren en de kunstenaar hecht nu speciaal belang aan een sober-realistische, vaak nadrukkelijk uitgesneden presentatie.

Informations du lot
Artiste
Gustav Schönleber (1851-1917)
Titre de l'œuvre d'art
Landschap
Année
1894
Technique
Huile sur panneau
Signature
Signé à la main
État
Dans l'ensemble en bon état avec des traces d'ancienneté
Vente avec cadre
Oui
Taille de l’image
28.5×43.5 cm
Dimensions totales
42×56.5×5 cm
Pas encore inscrit(e) ?
En créant gratuitement votre compte Catawiki, vous pourrez faire des offres sur n’importe lesquels de nos 50 000 objets d’exception proposés en vente chaque semaine.
ou Connectez-vous