Jan Simon Knikker Sr. (1889-1957) - Waterrijk landschap met vissers

Description
Jan Simon Knikker Sr. (1889-1957) - Waterrijk landschap met vissers
Huile sur toile - Signé à la main - Onbekend

Beschrijving:
Een schitterend kunstwerk van de Nederlandse kunstschilder Jan Simon Knikker Sr. (1889-1957). Met een prachtige authentieke lijst met naamplaatje. Gesigneerd rechts onder. Het werk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins anno 2018 te 2e Exloërmond (Nederland). Het kunstwerk wordt gratis in Nederland bezorgd (Inclusief echtheidscertificaat).

Biografie:
De kunstschilder Jan Simon Knikker sr. behoorde tot de schilders die de losse penseelvoering en voorkeur voor een tonige, atmosferische weergave van de natuur van de Haagse impressionisten in de 20ste eeuw voortzette. Hij wordt dan ook, net als zijn zoon Jan Knikker jr, gerekend tot de 'nabloei' van de Haagse School. Knikker sr. schilderde vooral watergezichten, landschappen en stadsgezichten. Hij woonde en werkte in Hillegom en Leiden en vanaf 1914 in Den Haag en Wassenaar. Zijn werk was in het buitenland zeer gezocht. Jan Knikker sr. Gebruikte ook de pseudoniemen: H. Endlich, Markestein en Welther
Hij was leerling van zijn broer Aris. De gebroeders Knikker genoten in en om Den Haag grote bekendheid. Jan Knikker had een wat bredere en meer kleurrijke manier van schilderen dan Aris. Beide schilders hadden een grote productiviteit waardoor in de loop der tijd landelijk vele werken een plekje aan de muur kregen.

Herkomst:
Collectie Kunsthandel Martins anno 2018
Nederland

Informations du lot
Titre de l'œuvre d'art
Waterrijk landschap met vissers
Artiste
Jan Simon Knikker Sr. (1889-1957)
Année
Onbekend
Technique
Huile sur toile
Signature
Signé à la main
Vendu avec cadre
Oui
État
En bon état
Taille de l’image
45×70 cm
Weight
10 kg
Dimensions totales
59×84×5 cm
Pas encore inscrit(e) ?
En créant gratuitement votre compte Catawiki, vous pourrez faire des offres sur n’importe lesquels de nos 50 000 objets d’exception proposés en vente chaque semaine.
ou Connectez-vous