Porsche - 928 4,5L V8 Sunroof Coupe - 1982

Description
Porsche - 928 4,5L V8 Sunroof Coupe - 1982
Lieu où le véhicule peut être récupéré : Pays-Bas - avec immatriculation américaine - 130390 mi - 3 - En bon état, signes visibles d'usure et d’âge en général.

Laat deze kans niet liggen en wordt de nieuwe eigenaar van deze tijdloze ´early model´ Porsche 928. Het betreft hier een NO RESERVE VEILING.

De 928 is een sportcoupé die op een bijzondere manier is opgebouwd. Voorin ligt een watergekoelde aluminium 4,5 liter V8, de versnellingsbak ligt boven de achteras, dit wordt transaxle genoemd en zorgt voor een betere gewichtsverdeling. De achterwielophanging is zo gemaakt dat de achterwielen in snelle bochten licht meesturen. De motorkap, voorschermen en deuren zijn van aluminium. De carrosserie is geheel verzinkt, de voorkant, de achterkant en de dorpelafscherming zijn van kunststof. Verder is alles elektrisch of pneumatisch, zit er een automatische klimaatregeling met airco in, en is soms het gehele interieur in leer uitgevoerd (optie), wat bij deze 928 het geval is. Dat het een technisch complex voertuig is blijkt uit de meer dan 1000 stekkerverbindingen en 3 kilometer elektrische bekabeling die in de auto zitten, uniek voor deze tijd.

Toen Porsche deze, voor zijn tijd zeer geavanceerde, auto in 1977 op de markt bracht was het zelfs de bedoeling dat hij de beroemde Porsche 911 moest gaan opvolgen. In Nederland staan er nu nog een kleine 600 op kenteken wat deze auto een zeldzaamheid maakt op onze wegen.

Het betreft hier een Porsche 928 zie nog in zeer originele staat is, wat uniek is voor deze auto´s. De Porsche staat in een 'Metallic Silver' lak (de auto is in het verleden overgespoten), deze ziet er nog goed uit op enkele gebruikerssporen na. Het originele interieur verkeert nog in nette staat met uitzondering van het leer om het stuurwiel. De bodem oogt hard en de bodemplaten staan nog in de originele coating en zijn vrij van roest. De motor loopt netjes stationair op 900 toeren en de auto schakelt soepel en krachtig door alle versnellingen heen en remt naar behoren. Bij een koude motor blijft de auto niet altijd stationair lopen.

De ´early´ Porsche 928 wordt steeds zeldzamer en gewilder. Mis dan ook niet uw kans bezitter te worden van deze klassieke Porsche.

Technische informatie:

Porsche - 928 4,5L V8 Sunroof Coupe - 1982

Merk: Porsche
Type: 928 4,5L V8 Coupe
Bouwjaar: 1982
Kleur: Zilver
Motor en vermogen: V8 / 4474 cm3 / 273.3 cui (matching numbers)
Brandstof: Benzine
Transmissie: Handgeschakeld
Afgelezen stand: 130390 miles
Aantal sleutels: 2
Marge: Ja (Reeds in Nederland geïmporteerd, BTW en invoerrechten zijn volledig voldaan)
Papieren / kenteken: USA title en EU invoerdocument
VIN: wp0ja092xcs822304

OPTIES:
- Climate control
- Cruise control
- Elektrisch schuifdak
- Elektrisch verstelbare spiegels
- Elektrisch verstelbare stoelen
- Jensen radio/cd-speler
- Lederen interieur
- Lederen stuurwiel
- Originele Porsche velgen
- Hide away koplampen
- Volledig reservewiel (matching)

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

Informations du lot
Marque
Porsche
Type de modèle
928 4,5L V8 Sunroof Coupe
Année
1982
Localité
Pays-Bas
Carrosserie
Coupé
Kilométrage au compteur
130390 mi
Documents d'immatriculation
avec immatriculation américaine
État
3 - Bon état : signes visibles d'usure et d'ancienneté générale
Transmission
Automatique
Carburant
Essence
Couleur
Argent
Chevaux
220
Cylindrée
4474
Pas encore inscrit(e) ?
En créant gratuitement votre compte Catawiki, vous pourrez faire des offres sur n’importe lesquels de nos 50 000 objets d’exception proposés en vente chaque semaine.
ou Connectez-vous